Beredskapsrådet samlet på rådhuset

Tina-saken, ekstremværet Synne og planlagt øvelse i Lyngdal kommune var noe av det som sto på programmet på årets samling i beredskapsrådet.

Bilde av beredskapsrådet tatt under samlingen i Lyngdal rådhus torsdag 3. mars 2016Beredskapsrådet i Lyngdal kommune er en fast årlig arena for informasjons- og kunnskapsdeling i det som kalles beredskapsfamilien. Torsdag 3. mars var rådet på ny samlet til erfaringsutveksling og faglig påfyll. Stikkord for den drøyt fire timer lange samlingen i kommunestyresalen denne dagen var tilbakeblikk på siste års hendelser, herunder Tina-saken og ekstremværet Synne, samhandling og planlagte øvelser. I løpet av 2016 skal kriseledelsen i Lyngdal kommune øves i regi av fylkesmannen, og fylkesberedskapssjef Yngve Årøy orienterte rådet om øvingsplanen. Dato for øvelsen er ikke satt ennå, men det er et ønske fra kommuneledelsens side at denne kjøres samtidig med den store internasjonale humanitære øvelsen TRIPLEX, som gjennomføres på Lista i slutten av september, med mulighet for å skape synergier med denne.

Beredskapsrådet samles en gang i året oppunder påske. I alt 19 personer deltok på årets samling i kommunalt beredskapsråd. Det var representanter fra kommunens kriseledelse, fylkesmannen og ellers personer fra kommunens naturlige samarbeidspartnere under hendelser. Nye medlemmer i rådet siden forrige samling er Redningsselskapet (RS Agder) og Human-Etisk forbund avdeling Farsund, Lyngdal og Hægebostad.

Via lenken under kan du laste opp referatet fra samlingen, inkludert programmet for dagen.

Lenke til referat beredskapsrådet 3. mars 2016

Tekst og foto: Ole Aa. Brattfjord