Bli en digital skravlekopp!

Lyngdal er en offisiell «Skravlekopp»-kommune. Nå oppfordres det også til digital skravling.

At Lyngdal er blitt en skravlekopp-kommune er takket være duoen Solveig Vatne (NAV) og Marianne Aarhoug Salvesen (BTI-koordinator og rådgiver i Lyngdal kommune). De har lansert «Skravlekoppen» til en rekke kafeer, utesteder og møteplasser i Lyngdal.

Nå som det er forbundet med smittefare å være flere samlet på slike steder, tar de to «Skravlekopp»-ambassadørene selv i bruk digitale kanaler for å skravle litt ansikt til ansikt i disse isolerte korona-tider. Og de anbefaler også andre å bli digitale skravlekopper.

– Det er fort gjort å bli ensom på hjemmekontoret eller i karantene. Vi savner kollegaer, familie, naboer og venner i disse tider, og må finne nye måter å holde kontakten på, sier de to, som selv bruker Messenger. Andre skravlekanaler som kan brukes er Skype, Teams, FaceTime mv.. Mulighetene er mange. En enkel telefonsamtale, for eksempel.

– Vi gleder vi oss veldig til hverdagen blir normal igjen, så vi kan møtes fysisk over en «Skravlekopp» og gi hverandre en klem! Fram til da vil vi i Lyngdal kommune oppfordrer alle til å være sosiale og inkluderende på de måter man kan, sier de to.

Så hva er nå denne «Skravlekoppen»?

I utgangspunktet er det en grønn kopp med påskriften «Skravlekopp». Denne står sammen med de andre koppene på utvalgte kafeer og møteplasser i kommunen. Om man velger å drikke av en «Skravlekopp» viser man, for de andre i lokalet, at man gjerne vil snakke med noen andre mens man nyter sin drikke. Om man selv ønsker eller tilbyr en prat er uvesentlig. «Skravlekopp» skal være et verktøy for å komme i kontakt med andre!

Men du trenger ingen fysisk «Skravlekopp» for å ta kontakt med andre. Kun initiativ og en digital løsning for kommunikasjon. Så bli en online-skravler du også!

Les mer om «Skravlekoppen» via knappelenken under.

«Skravlekoppen» til Lyngdal

IMG_0638 online-skravlekopper Solveig og Marianne.JPG
De to «Skravlekopp»-ambassadørene Marianne Aarhoug Salvesen og Solveig Vatne tar til orde for online-skravling i disse bedrøvelige korona-tider.

Sist endret: 23.03.2020