De blir kommunalsjefer i nye Lyngdal

Nye Lyngdal skal ha fire kommunalsjefer. Nå er to av dem ansatt. Hvem de er kan du lese her.

Alle de fire kommunalsjefene i nye Lyngdal blir en del av kommunedirektørens ledergruppe, og skal ha kontorsted i Lyngdal rådhus. Dette er fire strategiske stillinger som skal jobbe overordnet og på tvers i hele den nye kommunen. To av dem med eksternt fokus mot brukerne, og to med fokus internt i organisasjonen.

To av de fire framtidige kommunalsjefene i nye Lyngdal kommune er nå tilbudt jobb, og har takket ja til stillingene. Begge kjente navn fra dagens to kommuner. Stillingene som nå er besatt er kommunalsjef plan og næring (eksternt) og kommunalsjef økonomi (internt).

Kommunalsjef plan og næring: Kristine Valborgland

Bilde av Kristine ValborglandKristine Valborgland har sju år bak seg som økonomisjef i Audnedal kommune, og de siste 10 årene som kommunalleder for økonomi, HMS, personal, teknisk og service, og del av ledergruppen der. Nå blir hun kommunalsjef for plan og næring i nye Lyngdal kommune.

Hvorfor vil du være toppleder i nye Lyngdal kommune?

«Jeg stortrives med å jobbe med kommunal tjenesteproduksjon, og synes det er en meningsfull og utfordrende jobb å være med å bidra til å levere best mulig tjenester. Jeg har stor tro på den nye kommunen og må si at jeg liker verdiordene våre veldig godt: Fornye, forbedre, forenkle og forene. Det er flott å jobbe ut fra sånn en fin overskrift».

Du får et særskilt ansvar for å ivareta kommunens rolle som samfunnsutvikler, herunder ansvarsområder som folkehelse og beredskap i tillegg til fagområder som planarbeid og næringsutvikling. Hva tenker du selv dette innebærer?

«Samfunnsutvikling vil være å jobbe planmessig med utvikling og forbedring av nye Lyngdal sammen med blant annet innbyggere, politikere, næringsliv, lag og foreninger og ansatte. Vi skal sammen fornye, forbedre, forenkle og forene. Tilrettelegging og et godt samarbeid med næringslivet er helt nødvendig for å bevare og styrke næringsliv og arbeidsplasser. Folkehelse er et viktig satsingsområde som skal gjennomsyre alt arbeidet i ny kommune. God folkehelse henger sammen med god livskvalitet. Vi ønsker befolkningsvekst og at innbyggerne trives i kommunen vår. Jeg er også opptatt av klimaendringer og det grønne skiftet. Vi må ivareta bærekraftperspektivet. Ellers ser vi jo økt viktighet av en god beredskap. Alt i alt er plan og næring et stort og spennende område som jeg gleder meg til å begynne å jobbe med».

Hvordan vil du beskrive deg selv, som person og som leder?

«Som person er jeg utadvendt og blid. Jeg er engasjert og liker å gjøre en god jobb. Som leder er jeg opptatt av gode resultater til beste for innbyggerne våre. Men jeg har et stort hjerte for viktigheten av et godt arbeidsmiljø, og er opptatt av medvirkning og å bidra til gode prosesser».

Ansvarsområder

Kommunalsjef for plan og næring har personal-, fag- og budsjettansvar for sin avdeling. I tillegg får Valborgland overordnet ansvar for følgende områder:

• Nærings- og eiendomsutvikling
  • Overordnet planarbeid
  • Folkehelse
  • Klima
  • Beredskap
  • Personvern
  • Prosjektledelse
  • Eksterne tilskuddsordninger

Fakta om Kristine Valborgland (48)

Bosted: Liten gård på Mindrebø i Marnardal kommune.
Sivil status: Gift, fire barn i alderen 9 til 19 år.
Fritidsinteresser: Litt tidsklemme, så foreløpig veldig godt fornøyd med å følge opp og bidra i ungenes aktiviteter og skolegang.
CV: Har økonomiutdanning og master i ledelse.
Har tidligere jobbet som revisor.

Lenke til stillingsprofil

Kommunalsjef økonomi: Karl-Emil Erlandsen

Bilde av Karl-Emil ErlandsenKarl-Emil Erlandsen har flere år bak seg som enhetsleder for plan og økonomi i hjemkommunen Lyngdal, hvor han også er en del av rådmannens ledergruppe. Karl-Emil har imidlertid noe av sin bakgrunn fra forsikring og det private næringsliv. Til Lyngdal kommune kom han i 1998. Nå blir han kommunalsjef for økonomi i nye Lyngdal kommune.

Hvorfor vil du være toppleder i nye Lyngdal kommune?

«Det er spennende å få lov til å være med å bygge en helt ny kommune. Finne gode nye løsninger som gjør kommunen i stand til å levere gode tjenester til beste for alle innbyggerne».

Du får et særskilt ansvar for å ivareta den nye kommunens økonomiforvaltning, herunder ansvarsområder som spenner fra innkjøp og budsjett til fravær. Hva tenker du selv dette innebærer?

«Først og fremst bidra til at kommunens økonomi forvaltes på en god måte. Det er et stort ansvar som må ivaretas i samarbeid med dyktige ansatte. Det blir også mye arbeid med å samordne to budsjetter fra de eksisterende kommuner».

Hvordan vil du beskrive deg selv, som person og som leder?

«Jeg synes det er spennende med nye ting, og jeg liker å involvere berørte for å finne de beste løsningene sammen. Samarbeid skaper best resultater».

Ansvarsområder

Kommunalsjef for økonomi har personal-, fag- og budsjettansvar for sin avdeling. I tillegg får Erlandsen overordnet ansvar for følgende områder:

• Økonomi- og budsjettarbeid
  • Finansforvaltning
  • Regnskap, lønn / fravær og innfordring
  • Skatt og arbeidsgiverkontroll
  • Innkjøp
  • Virksomhetsstyring og rapportering

Fakta om Karl-Emil Erlandsen (60)

Bosted: Lyngdal.
Sivil status: Gift, tre voksne barn (36, 33 og 29 år). Seks barnebarn i alderen 1 til 11 år.
Fritidsinteresser: Frivillig arbeid i lag og foreninger. Fotball.
CV: Utdannet lærer. Har også befalsskole og offentlig administrasjon fra Agder Distriktshøgskole.
Jobbet som lærer ved Vigrestad ungdomsskole, Hå kommune, og som assurandør i Storebrand før overgang til Lyngdal kommune. Var helse- og sosialsjef før han ble leder for plan og økonomi.

Lenke til stillingsprofil

Administrativ organisering

Via lenken under kan du lese mer om hvordan den administrative organiseringen blir i nye Lyngdal kommune.

Lenke til infosak sånn blir nye Lyngdal

Tekst og bilder: Ole Aa. Brattfjord

Sist oppdatert: 14. desember 2018