Er du forberedt på at noe kan skje?

Vi lever i et samfunn der vi er vant til at det meste fungerer som det skal. Men er du forberedt på det motsatte?

Illustrasjonsbilde av ting man bør ha tilgjengelig i en krisesituasjonDe fleste av oss er helt avhengig av strøm i hverdagen; til oppvarming, til lys, matlaging, varmtvann, mobiltelefoner og andre elektriske apparater. Uvær, naturhendelser eller tekniske problemer kan føre til at mange mister for eksempel strøm eller vann, og at det kan bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer. Sjansen er kanskje ikke så stor, men det kan skje. Da bør du være forberedt. Med et lite reserverlager av det du er mest avhengig av – vann, mat, medisiner, nødladere og varmekilder – er du bedre rustet for å klare deg selv noen dager.

Tenk gjennom hva som kan skje der du bor, hvordan du og de rundt deg kan bli rammet, og hvordan dere sammen kan håndtere det. Finn ut om noen kan trenge hjelp og hvordan du kan bidra. Sørg for at det utstyret du planlegger å bruke i en nødsituasjon virker og at du vet hvordan det brukes. Lær deg grunnleggende førstehjelp og finn ut hvordan din kommune holder deg informert i en krise.

På nettstedet sikkerhverdag.no får du verdifulle tips om god egenberedskap, og konkrete eksempler på hvordan du kan klare deg selv i minst tre dager ved en hendelse.

Lenke til "Sikker hverdag"

Via lenken under kan du laste ned informasjonsheftet «Du er en del av Norges beredskap». Ønsker du en utskrift av dette, og ikke har mulighet for å ordne det selv, kan du kjøpe en utskrift på Servicekontoret i kommunen.

Lenke til informasjonshefte

Sist oppdatert: 31. oktober 2019