Er du reflektert?

Nullvisjonen vil gjøre deg til et mer reflektert menneske. Det handler både om å se, og bli sett.

I høst- og vintermørket kan en liten refleksbrikke utgjøre en stor forskjell. Torstein Salvesen i Nullvisjonen vil gjerne bidra til å opplyse deg.

Ofte er det først når man selv sitter bak rattet i en bil og trafikerer uopplyste veier man får de virkelige aha-opplevelsene knyttet til viktigheten av å bruke refleks. Mange har nok erfart den støkken det er å plutselig oppdage fotgjengere og andre myke trafikanter uten refleks først når de er like ved bilen. I slike situasjoner kan en liten uoppmerksomhet få fatale konsekvenser. Derfor kan den vesle refleksbrikken handle om forskjellen mellom liv og død.

Bildet viser Torstein Salvesen fra Nullvisjonen med en refleksbrikke i hånden.

Torstein Salvesen (bildet) bidrar gjerne til å gjøre deg til et mer opplyst menneske i høst- og vintermørket. Han har gode, gammeldagse refleksbrikker til utdeling. De kan fås ved henvendelse til Nullvisjonen, eller ved å ta en tur innom Servicekontoret på rådhuset. Rimeligere og enklere livsforsikring får du ikke. Refleks redder liv!

En bil med nærlys lyser opp veien foran seg med ca. 40 meter. Du tror kanskje du blir sett når du selv ser bilen? Beklager, men bilføreren kan ikke se deg. Med refleks ses du på lang nok avstand til at bilisten kan stanse eller vike unna. Bruker du IKKE refleks gir du ikke bilisten nok tid til å reagere og bremse, og du lever svært farlig, sier Torstein Salvesen.

Lenke til Nullvisjonen Agders hjemmeside


Tekst og foto: Ole Aa. Brattfjord

Sist oppdatert: 17. oktober 2016