Glimt fra Kommunedagen 2015

Lyngdal kommune har for andre gang invitert til Kommunedagen. Her ser du glimt fra arrangementet som samlet rundt halvparten av alle ansatte i kommunen.

Bilde av publikum under Kommunedagen 2015Kommunedagen er et faglig og sosialt arrangement, der ansatte i Lyngdal kommune kan møtes på tvers av enheter og fagområder. Kommunedagen ble første gang arrangert i 2013, og fredag 16. oktober inviterte Lyngdal kommune til historiens andre kommunedag. Stedet var Misjonskirken, og arrangementet samlet rundt 350 medarbeidere. Det vil si halvparten av kommunens ansatte.

Bygget stolthet
Lyngdal kommunes slagord er "vi vil - vi våger". Gaute Ubostad er blant lyngdølene som både vil og våger, enten det gjelder å satse på og lykkes med hotelldrift på Båly i Lindesnes, eller gjøre lyngdøl av Anne Cath. Vestly. Ubostad var en av foredragsholderne på Kommunedagen, der han trakk de historiske linjene helt fra Rosfjord hotells spede begynnelse i 1934 og fram til dagens ambisiøse planer for "Knertenland". Etter Gaute Ubostads innlegg var det mange av tilhørerne som kommenterte at de kjente på en stolthet over å være lyngdøl.

Refleksjon og ettertanke
Bilde av foredragsholder Per FugelliImponerte gjorde også foredragsholder Per Fugelli. Den kjente legen, professoren, forfatteren, samfunnsdebattanten og livsfilosofen bød på seg selv, sin livserfaring og klokskap i to timer. 72-åringen manøvrerte elegant mellom humor og alvor, og ga tilhørerne rikelig med input til refleksjon og ettertanke. Eksempelvis da han snakket om helsens formel, og om sammenhengen mellom sko og helse. Med utgangspunkt i det sterkt prøvede San-folket i Kalahariørkenen. For spør du ni av ti blant San-folket om hva helse er, svarer de intuitivt vann! For vann er liv! Men, så er det altså den ene da som sier sko. Fordi vedkommende har observert at personer som går på sko i Kalahari, også har utdannelse, jobb, penger og status. Ergo er logikken klar; sko er veien til helse og lykke!
    Det virket som Fugelli ga absolutt alt fra scenen, og han høstet stor begeistring. Applausen løftet nærmest taket på Misjonskirken da han takket for seg.

Magiske Lila
Bilde av sangtalentet LilaEt stemningsløft av en annen kategori ble det da Lyngdals eget sangtalent Lila Elveseter Abrahamsen (13) og hennes faste makker på gitar, Øystein Aamodt, underholdt med vakker sang og musikk. Det ble noen magiske øyeblikk. Per Fugelli kalte henne begeistret for en engel etter å ha hørt henne synge. Tilfeldighetene ville det også slik at nettopp Lila noen dager før arrangementet i Misjonskirken mottok Lyngdal kommunes kulturstipend, så på den bakgrunn var timingen nær sagt perfekt for å underholde på et kommunalt arrangement.

En tradisjon
Bilde av rådmann Norman UdlandI løpet av dagen ble det også rikelig med tid til mingling og samtale, og til å bli litt bedre kjent på tvers av fagområder. Kommunedagen er den muligheten alle ansatte i kommunen har til å møtes på denne uformelle måten. Og etter alt å dømme er Kommunedagen kommet for å bli. Eller som rådmann Norman Udland med et smil uttrykte det: – Når den nå arrangeres for andre gang er det vel blitt en tradisjon.

Tekst og foto: Ole Aa. Brattfjord

Under kan du se flere glimt fra Kommunedagen:

Bilde av Gaute UbostadBilde av arrangementskomiteenBilde av sangtalentet LilaBilde av foredragsholder Per FugelliBilde av baker Alf Hagen og organisasjonssjef Bjørgulv HamreBilde av Alf HagenBilde av Arne LervikBilde av Gaute UbostadBilde av sangtalentet LilaBilde av Øyvind SelandBilde av personer i pausenBilde av pauseserveringBilde av pauseserveringBilde Per Fugelli flankert av Tordis Alice Blørstad og Linda O. JakobsenBilde av publikum under Kommunedagen 2015Bilde av rådmann Norman UdlandBilde av kommunens kjerneverdier

Sist oppdatert: 21. oktober 2015