Hvis du ser en «mistenkelig» bil i nabolaget

Har du sett en litt «rar» bil i det siste, med et «rør» stikkende opp fra taket? Her kan du lese mer om hva slags bil dette er.

Lyngdal kommune har engasjert firmaet Triona AS for å fotografere det kommunale veinettet. Triona opererer med en egen registreringsbil som tar 360° panoramabilder hver femte meter på veien. Samtidig registreres GPS-posisjon med høyde, og en rekke andre posisjoneringsdata. På bildet under ser du hvordan bilen ser ut. I røret som stikker opp fra taket befinner kameraet seg.

Bildene som tas kan kommunen bruke til å forvalte veinettet. For best mulig kvalitet må bildene tas når det er bart, oppholdsvær og dagslys.

Fotograferingen skjer fra og med uke 17. Så dersom du ser denne litt «rare» bilen kjøre mistenkelig sakte rundt i nabolaget ditt, så vet du nå hva den holder på med.

Bilen kjører i ca 30 km i timen. Bilder av folk og biler blir sladdet.

Bil.png
Hvis du ser denne litt «rare» bilen kjøre mistenkelig sakte rundt i nabolaget ditt, så er den altså ute på oppdrag for Lyngdal kommune. Den fotograferer veinettet.

Sist endret: 20.04.2020