Helse og omsorg innfører besøkskontroll

Helse og omsorg strammer inn besøksrestriksjonene ytterligere. Nå tillates kun besøk som er høyst nødvendig.

Som en del av tiltakspakken for å forebygge koronasmitte har Lyngdal kommune iverksatt strenge restriksjoner for besøkende til helse og omsorg. Nå tillates kun høyst nødvendige besøk. Alle besøk må avklares på forhånd.

Med besøkende menes pårørende og omgangskrets til beboere, frivillge hjelpere og andre som leverer tjenester eller bidrar med aktiviteter ved Lyngdal bo- og servicesenter og Byremo omsorgssenter.

Restriksjonene gjelder også for besøkende til bofellesskap for utviklingshemming, for habilitering, psykisk helse, kommunal øyeblikkelig hjelp og BPA.

– Det handler om å vise almenne hensyn og følge nasjonale føringer, av hensyn til svake og sårbare grupper, sier virksomhetsleder for institusjonstjenester i Lyngdal kommune, Hildegunn Vik Risnes.

En annen konsekvens av tiltakspakken er at personalet ved kommunens institusjoner ikke lenger håndhilser. Tirsdagskafeen på LBS er inntil videre avlyst, og besøk fra barnehager innstilles.

Virksomhetsleder for hjemmetjenester, Anne Sanden Kvinen, poengterer at heller ikke hjemmeboende nå trenger å få mer besøk enn høyst nødvendig.

– Dette er absolutt ikke tiden for å være sosial, sier hun.

Det er oppslag om restriksjonene på institusjonene.

Besøksrestriksjonene innførers i tråd med pålegg fra Helsedirektoratet og Fylkesmannen i Agder.

Via lenken under finner du siste oppdaterte informasjon fra Helsedirektoratet.

Infoside om korona

Vurdere å avlyse åpen dag

Torsdag 2. april er det planlagt åpen dag på det nye helsehuset. Det vurderes nå om den skal avlyses.

– Vi jobber fortsatt med å planlegge gjennomføringen av denne dagen, men må se utviklingen an. Dersom vi velger å gjennomføre dagen som planlagt, vil dette bli kunngjort tett opp mot den 2. april, sier prosjektleder for Lyngdal helsehus, Ingunn Skretting.

Ved mistanke om smitte

Ved mistanke om smitte kontakter du din fastlege. Dersom fastlege ikke nås, kontaktes legevakten på 116 117.

Mer informasjon om koronaviruset finner du via knappelenken under.

Orientering om koronaviruset

DSC_6098 Hildegunn Vik Risnes og Anne Sanden Kvinen foran LBS med oppslag.jpg
Virksomhetslederne Hildegunn Vik Risnes (t.v.) og Anne Sanden Kvinen med oppslagene om strenge besøksrestriksjoner som nå møter besøkende til Lyngdal bo- og servicesenter og kommunens andre institusjoner. Foto: Ole Aa. Brattfjord

Sist endret: 11.03.2020