Kommunen anmelder skarp hendelse

Lyngdal kommune har valgt å politianmelde en hendelse som inntraff i virksomheten Habilitering mandag 20. april.

Hendelsen omfatter trusler og bruk av luftvåpen i et kommunalt bofellesskap. Lyngdal kommune har nulltoleranse for trusler mot ansatte. I dette tilfellet handler det også om bruk av skytevåpen. Å oppbevare våpen i bofellesskapet er naturligvis heller ikke tillatt.

For de ansatte som var direkte berørt var dette en skremmende opplevelse. Til alt hell ble ingen skadet da våpenet ble avfyrt.

• Arbeidstilsynet er rutinemessig koblet inn, og de berørte ansatte får tett oppfølging av arbeidsgiver og Bedriftshelsetjenesten.
  • Hendelsen vil bli evaluert og tatt med som en del av det løpende ROS-arbeidet i helse og omsorg.
  • Forholdet blir politianmeldt av kommunedirektøren onsdag 22. april.

Hendelsen eskalerte da ansatte forsøkte å få beboer til å gi fra seg luftvåpenet frivillig. Vedkommende opplyste da at hen selv var blitt truet, og derfor trengte våpenet til å forsvare seg med. Underveis i «forhandlingene» med beboer ble det avfyrt et skudd mot en av de ansatte.

Politiet ble kontaktet over nødnummer 112 kl. 15.30. Politiet ankommer stedet ca. kl. 16.10 og anholder bruker. Vedkommende blir da tatt med til legevakten for vurdering.

Det ble onsdag 22. april sendt ut pressemelding om hendelsen til media.

Sist endret: 22.04.2020