Kulokk i Lyngdal

I Lyngdal har begrepet kulokk nå fått en helt ny betydning.

Bilde som viser Robert Bordvik og Roy Fredbo med Lyngdal kommunes nye kumlokk med kumotivIfølge Wikipedia er lokk et rop brukt for å kalle på husdyr. Derav også begrepet kulokk. Men i Lyngdal har altså begrepet nå fått en helt ny betydning. Og det er ikke til å legge skjul på at de er ganske kule de nye kumlokkene som Robert Bordvik og Roy Fredbo (bildet) ved Teknisk enhet i Lyngdal kommune i disse dager plasserer ut. Og ikke minst er de dekorative, utstyrt som de er med Lyngdals kjente og kjære kommunevåpen.

– Når gamle kumlokk i kommunen byttes ut med nye, er det disse som plasseres ut, forteller Roy Fredbo. Han legger ikke skjul på at han er godt fornøyd med resultatet av denne ordren fra Ulefos Jernværk.

– Skal alle kumlokkene i kommunen nå skiftes?

– På sikt skal de jo det, men vi bytter ut etter behov. Det vil si når gamle blir ødelagt eller utslitt, så byttes de ut med kulokk. Alle nyinstallasjoner i kommunen får jo da også disse nye kumlokkene, sier Fredbo.

Roy Fredbos plan er nå å skifte ut gamle kumlokk også i Farsund med Lyngdals nye flotte kulokk.

– Jeg regner med det blir tatt godt imot i nabokommunen, sier han med et glimt i øyet.

Kulokk på NRK
Denne litt KUriøse saken fra Lyngdal kommunes hjemmeside ble raskt fanget opp av andre media. Både Lyngdals Avis og Lister24 har laget sak på de nye, flotte kulokkene. Fredag 16. januar dukket også NRK Sørlandets fjernsynsteam opp. Det innslaget ble vist mandag 19. januar, først på lokalsendingen som starter kl. 18:45, og deretter som innslag i Norge idag på riksnettet. Fikk du ikke med deg innslaget, kan du se det på nett.

Lenke til NRK-innslaget om Lyngdals kulokk

Tekst og foto: Ole Aa. Brattfjord

Nærbilde av Lyngdal kommunes nye kumlokk med kommunevåpenmotiv

Sist oppdatert: 07. januar 2015