Lokal informasjon om korona-utbruddet

Hver dag publiserer Lyngdal kommune lokal informasjon om korona-utbruddet. På denne siden har vi samlet lenker til alle sakene.

Informasjon fra kriseledelsen

Kriseledelsen i Lyngdal kommune har daglige statusmøter med kommuneoverlege og virksomheter.

Via de blå knappelenkene under kan du laste ned pressebulletinene som kriseledelsen så langt har sendt ut om situasjonsbildet i Lyngdal kommune.

• Det er per onsdag 1. april ikke bekreftet nye smittetilfeller av korona i Lyngdal kommune. Antall personer i Lyngdal med påvist smitte er fortsatt 0.

Dette betyr naturligvis ikke at Lyngdal kommune er uten smitte. Det er tvert om all mulig grunn til å anta at det også i Lyngdal er personer med korona-smitte. Dette kan også være personer med såkalt asymptomatisk smitte. Noe som betyr at en person kan være smittebærer uten at denne selv får sykdomssymptomer.

Så selv om antall registrerte smittede personer i Lyngdal kommune fortsatt er null, er det absolutt kritisk at alle fortsatt følger opp de tiltakene som er iverksatt, og forholder seg til andre som om de kan være smittet. Hold god avstand, unngå ansamlinger av folk og vær bevisst på god håndhygiene. Opplever du symptomer på luftveisplager kontakter du i utgangspunktet din fastlege, som vurderer videre utredning eller testing for korona-smitte.

Lyngdal kommune har ingen mulighet for å teste alle som frykter eller tror de kan være smittet av Covid-19 eller som har hoste, feber eller andre symptomer som det er nærliggende å anta også kan skyldes forkjølelse, allergiske reaksjoner og lignende. Lyngdal kommune følger Folkehelseinstituttets kriterier for testing. Det vil i korte trekk si testing basert på klare symptomer på korona-smitte, samt at helsepersonell prioriteres. Så langt er nærmere 130 personer i Lyngdal testet for koronasmitte. Brorparten av disse er altså da helsepersonell.

Pressemelding 010420

Pressemelding 310320

Pressemelding 300320

Pressemelding 270320

Pressemelding 260320

Pressemelding 250320

Pressemelding 230320

Pressemelding 200320

Pressemelding 180320

Pressemelding 170320

Pressemelding 160320

Pressemelding 130320

Pressemelding 120320

Aktuelt-saker

Under har vi samlet lenker til alle aktueltsakene som er publisert her på kommunens hjemmeside om korona-situasjonen i Lyngdal. De nyeste sakene ligger øverst.

Har opprettet ny hjelpetelefon

Trenger flere renholdere

Åpner avfallsmottakene 1. april

Forbud mot bålbrenning