Lyngdal best i landet på e-læring

Så er det slått fast: Lyngdal er best i Lister og best i Norge på e-læring.

For andre året på rad arrangerte Lister (Listerrådet) en erfaringskonferanse om bruk av velferdsteknologi som en naturlig del av omsorgstjenestene. På konferansen, som ble arrangert i Lyngdal kulturhus mandag 31. august, skulle også beste kommune på e-læring kåres. Det vil si den kommunen i Lister som innen konferansedagen hadde mønstret flest ansatte til å gjennomføre e-læringsprogrammet «Første skritt på veien». Lyngdal kommune gikk seirende ut av konkurransen da antall deltagere ble talt opp, og en stolt ordfører Jan Kristensen kunne entre podiet for å ta imot det synlige og håndfaste beviset på dette – en flott pokal.
   – Nær 70 prosent av våre ansatte i helse og omsorg hadde innen 31. august gjennomført kurset. Dette er best i Lister. Og ettersom Lister er best i Norge på velferdsteknologi, kan vi dermed også slå fast at Lyngdal kommune med dette er kåret til norgesmester i e-læring, smiler rådgiver for helse og omsorg i Lyngdal kommune, Øyvind Seland, og benytter anledningen til å berømme alle ansatte for solid innsats.

Utviklet av Lister

E-læringsprogrammet er utviklet av Listers fyrtårn for velferdsteknologi og telemedisin, og målgruppen er politikere, ledere, helsepersonell og innbyggere i alle landets kommuner. Programmet er en introduksjon til velferdsteknologi og ligger tilgjengelig gratis på KS-Læring. Se lenke nederst på siden.

Ordførerduell

Nylig ble også ordførerne i Lister utfordret til en politisk duell i velferdsteknologi, der Kvinesdal rådhus for anledningen var omgjort til en velferdsteknologisk arena. Da alle ordførerne hadde gjennomført opplæringen måtte de «opp i muntlig eksamen» og svare på faglige og politiske spørsmål knyttet til bruk av velferdsteknologi som en ordinær del av de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Eksamen ble gjennomført som en duell hvor den raskeste fikk svare på hvert spørsmål og de riktige svarene ga poeng. Alle ordførerne bestod kurset og fikk overlevert medaljer og diplom. Vinneren av duellen ble for øvrig ordfører i Flekkefjord, Jan Sigbjørnsen, ett poeng foran sine kollegaer.

Tekst: Ole Aa. Brattfjord

Aktuelle lenker

Les mer om velferdsteknologi, erfaringskonferansen 2015 og KS-læring via lenkene under. Via lenken til Lister.no kan du også se filmen "Tar du ansvar for din egen alderdom", laget i samarbeid med komiker og skuespiller Robert Stoltenberg, der både vaktmester Narvestad og andre kjente figurer fra Tertitten Borettslag dukker opp:

Lenke til KS-læring

Lenke til aktueltsak innføringskurs i velferdsteknologi

Lenke til Lister, erfaringskonferansen 2015

Lenke til Lister (film med Robert Stoltenberg)

Sist oppdatert: 02. september 2015