Videoer om morgendagens omsorg

Morgendagens omsorg handler om å tenke annerledes. Se videoer om velferdsteknologi. Blant annet med Roy Narvestad i hovedrollen.

Informasjonsfilmen om morgendagens omsorg gir et innblikk i hvordan helse- og omsorgstjenestene kan ta i bruk nye teknologiske virkemiddel for å løse utfordringer brukere og ansatte møter i hverdagen. Filmen er en del av opplæringspakken "Velferdsteknologiens ABC" for kommuner og fylkeskommuner. Den er produsert av Sheriff film company, og publisert av KS (Kommunesektorens organisasjon).

Lenke til video om morgendagens omsorg

Appell fra Narvestad

Bildet viser Roy Narvestad fra humorserien BorettslagetLokalt er det prosjektleder for Helsenettverket Lister, Ronny Bjørnevåg, som fronter banebrytende velferdsteknologi. Teknologi som brukes både ved heimen og i hjemmetjenesten.

Det handler kort fortalt om hvordan teknologien kan gjøre oss mest mulig uavhengige i møte med alderdommen. Dette er også temaet for informasjonsfilmen som Bjørnevåg har produsert i samarbeid med ingen ringere enn skuespiller og komiker Robert Stoltenberg.

– Vi skal lage en film som skal få innbyggerne til å tenke seg om og planlegge for egen alderdom, uttalte Ronny Bjørnevåg til Lyngdals Avis i fjor høst. Da var han i gang med å samle inn lokale rekvisitter til filmen.

Robert Stoltenberg ble hyret inn for å spille sine kjente karakterer fra Tertitten borettslag. Via lenken under kan du se en av hans mest kjente figurer, driftsleder Roy Narvestad, komme med sin høyst personlige appell til folk i Lyngdal og Lister. Og vaktmester Narvestad er som alltid klar i sin tale: "Gi gamlingene velferdsteknologi"!

Lenke til Narvestad-video

Les mer om velferdsteknologi via lenken under:
Lenke til www.ks.no/veikartforvelferdsteknologi

Tekst: Ole Aa. Brattfjord