Ny E 39 Lyngdal øst - Lyngdal vest

Ny 9,7 km firefelts motorvei fra Herdal til Røyskår i Lyngdal er under bygging. Her finner du løpende informasjon om arbeidet.

Via lenken under finner du blant annet nyheter om anleggsarbeidet, kontaktskjema og informasjon om hvordan du melder deg på SMS-varsler om sprengning.

E 39 Herdal - Røyskår

• Oppstart: 1. oktober 2021
  • Ferdigstillelse: 2025
  • Traseen: 9,25 km vei, inkludert 2,5 km vei i dagen, tunneler og bruer
  • Kontraktsverdi: 2,9 mrd

Innbyggermøte i kulturhuset

Tirsdag 14. desember inviteres det til innbyggermøte i Lyngdal kulturhus om byggingen av ny firefelts motorvei gjennom Lyngdal.

Dette møtet var opprinnelig planlagt arrangert torsdag 25. november, men er utsatt som følge av smittesituasjonen i Lyngdal og kommunens anmodning om å avlyse eller utsette arrangementer så lenge den lokale forskriften om smittekarantene gjelder.

På møtet i kulturhuset stiller representanter fra Nye Veier, Lyngdal kommune og arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland. Nye Veier orienterer om målet med å bygge ut ny E 39 mellom Ålgård og Kristiansand, og hva som er status på de andre etappene. Du vil bli bedre kjent med Implenia og Stangeland, og få informasjon om hva som skal bygges mellom Herdal og Røyskår i Lyngdal.

• Informasjonsmøtet i kulturhuset starter kl. 18. Møtet vil også bli strømmet.

Innbyggermøte JVS 141221.png

- Et av prosjektmålene er å minimere ulemper for trafikanter og tredjepart, følgelig er det viktig for oss å bli bedre kjent med innbyggerne i Lyngdal, sier samfunnskontakt for den pågående veiutbyggingen, Tove Ree, og understreker at det vil bli lagt inn pause i programmet med god tid til samtaler og spørsmål.

Har du spørsmål knyttet til det planlagte møtet kan du ta kontakt med Tove Ree på telefon 996 43 309, eller epost tove.ree@tsmaskin.no

beskaretIMG_1570.jpg
I Herdalen onsdag 20. oktober 2021 ble første "spadetak" tatt på det som blir ny firefelts motorvei gjennom Lyngdal. Kommunalsjef for Plan og næring i Lyngdal, Kristine Valborgland, lengst til venstre, mens ordfører Jan Kristensen står på høyreflanken. (Klikk på bildet for å gjøre det større)

Sist endret: 17.11.2021