Informerer om maskinstøy fra skip i opplag

Bilskipene til Wilhelmsen Rederi blir liggende i Lyngdal kommunale havn med fullt mannskap om bord i en periode på to uker. I denne tiden må også maskinene være i gang.

Mannskapet må holde seg om bord på skipene som følge av karantenebestemmelser ved korona-pandemien. Maskinene må da holdes i gang for å kunne opprettholde funksjonene til mannskapenes lokaler.

Det arbeides med å klargjøre skipene for opplag, og det blir også jobbet med løsning for landstrøm slik at denne kan kobles på snarest etter mannskapet har forlatt skipene. Da slås maskinene av.

Kommunen beklager ulempene for innbyggerne med støy i denne perioden.

Mer om selve opplagsavtalen via knappelenken under.

Opplagsavtale med ringvirkninger

Kristine S. Valborgland,
kommunalsjef Plan og næring

DSC_6440 bilskip i opplag Lyngdal havn.jpg