Stenger parkeringsplassen ved rådhuset

Parkeringsplassen ved rådhuset skal oppgraderes. Det innebærer at den må stenges for en periode.

Bilde av prosjektansvarlig Roy Fredbo foran parkeringsplassen ved rådhusetFra og med mandag 9. april er det ikke lenger mulig å parkere utenfor rådhuset. Da stenges området for at det skal få en høyst nødvendig oppgradering. Fram til plassen åpner igjen i juni henvises ansatte og besøkende på rådhuset å parkere på kommunens område ved Rimi-bygget, eller annet egnet sted.

Lyngdal kommunes prosjektansvarlig, Roy Fredbo, poengterer flere grunner til at parkeringsplassen ved rådhuset nå får en høyst påkrevd ansiktsløftning.

– Først og fremst gjør vi dette for å få en bedre og mer trafikksikker utkjøring fra den nye miljøgaten. Det blir også en mer trafikksikker inn- og utkjøring enn i dag. Det blir ny belysning på området, vi får flere handikapplasser enn i dag og det blir etablert ladepunkter for elbiler. I tillegg blir området forskjønnet med en kombinasjon av asfaltdekke, betongheller og gress, og det blir laget trapp fra parkeringsplassen og opp til hovedinngangen på rådhuset, sier Roy Fredbo.

I den nordvestlige delen av parkeringsplassen er det i dag noe problemer med overvann. Dette blir også en saga blott.

Kommunestyret har bevilget tre millioner kroner til oppgraderingen. Ifølge Fredbo er tidsplanen at prosjektet skal være ferdig i løpet av juni, og i god tid før ferietrafikken for alvor setter inn. Antall parkeringsplasser, inkludert fem HC-plasser, blir 91. Det er omtrent samme antall parkeringsplasser som i dag.

– Det blir også 8-timers parkering, slik det er i dag, sier prosjektansvarlig Roy Fredbo.

Har du spørsmål om arbeidet som nå igangsettes på parkeringsplassen ved rådhuset kan Fredbo kontaktes på telefon 902 18 499, eller på epost via lenken under.

Lenke til epost Roy Fredbo

Via lenken under kan du laste opp PDF som viser prosjektplanen for den oppgraderte parkeringsplassen.

Lenke til prosjektplan

Illustrasjon som viser situasjonsplanen for den nye parkeringsplassen ved rådhuset, som etter planen gjenåpner i juni

Tekst og foto: Ole Aa. Brattfjord

Sist oppdatert: 05. april 2018