Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet fremmer helse og gir overskudd og er et viktig og veldokumentert virkemiddel i forebygging og behandling av ulike diagnoser og tilstander.

Om fysisk aktivitet

All bevegelse er positivt. Hverdagsaktivitet slik som hus- og hagearbeid, trappegang, aktiv transport som sykling og regelmessige pauser i løpet av arbeidsdagen er viktig for å redusere stillesitting og øke aktivitet. Anbefalinger ligger på 30 minutter for voksne hver dag.

Styrkeøvelser er viktig uansett alder, men eldre har enda større utbytte av slik øvelser. Forskning viser at styrketrening er den mest effektive metoden for å opprettholde muskelmasse og dermed god muskelfunksjon. Parallelt med forbedring av muskelstyrke vil styrketrening som belaster skjelettet kunne styrke beinmassen. Økt beintetthet vil kunne forebygge benskjørhet og brudd ved fallulykker. Det er aldri for seint å begynne! Trening er ferskvare.

Tilbud i kommunen:

Sist oppdatert: 02. juni 2017