Trofaste medarbeidere hedret

Pensjonister og trofaste medarbeidere i Lyngdal kommune fikk sin egen kveld i Lyngdal kulturhus der de ble behørig hedret og satt pris på.

Bilde av skuespiller Helge Jordal på scenenLyngdal kommune har mange medarbeidere med lang fartstid. Noe som forteller mye både om Lyngdal kommune som arbeidsgiver og om ansattes lojalitet. I midten av februar var det således en rekordstor gjeng med pensjonister og jubilanter som ble gjort behørig stas på under et eget arrangement i Lyngdal kulturhus. Det var gode ord, hedersbevisninger, gaver, servering og kultur på programmet. Det siste besørget av ingen ringere enn den smått legendariske skuespilleren Helge Jordal, som ikke bare imponerte og rørte publikum i enmannsforestillingen «Førstereis» om den misbrukte «tyskerungen» Martin, som rømmer til sjøs fra et guttehjem i Bergen i 1959, bare 15 år gammel. Jordal tok seg også tid til å hilse på gjengen fra Lyngdal kommune før forestillingen, der han benyttet anledningen til å fortelle litt om bakteppet for stykket «Førstereis». Litt om krigsseilerne, om handelsflåtens store betydning for ungdom som ikke fant seg til rette på landjorden og om uteseilertiden etter andre verdenskrig – til oljen kom og forandret alt.

Medarbeidernes store kveld

Men denne kvelden var først og fremst de trofaste medarbeidernes kveld. Mange av dem har selv vært med på en eventyrlig seilas som stødig mannskap på denne skuta som heter Lyngdal kommune. Noen hadde mønstret av i løpet av fjoråret og blitt pensjonister, noen av dem mønstrer av i 2017 mens resten fortsetter reisen videre inn i nye farvann.

Rådmann Norman Udland og ordfører Jan Kristensen delte ut roser og gavekort til den solide gjengen av pensjonister og jubilanter som var til stede denne kvelden. 39 til sammen. I tillegg var det en håndfull som ikke hadde mulighet til å være til stede.

Disse ble hedret og takket av

Her følger navnene på de med 25 års fartstid i Lyngdal kommune (noen av disse blir også pensjonister i 2017):

Torbjørg Sandal, Lyngdal ungdomsskole; Jorunn Tobiassen, psykisk helse; Tone Sommerseth, hovedtillitsvalgt; Lillian Skårdal, NAV; Terje Kjørkleiv, Tekniske tjenester; Torun G. Opofte, Servicekontoret; Oddveig Stavrum, Lyngdalsheimen; Elsie Toril Einbeck, Lyngdalsheimen; Inger Lise Bjørnevåg, Berge barneskole; Kurt Gundersen, Lyngdal ungdomsskole; Einar Handeland, skolefaglig ansvarlig; Karen Handeland, enhetsleder Årnes skole; Else Solbjørg, Lyngdalsheimen; Nils Aunevik, Voksenopplæringen; Gro Hovden, Fellestjenesten; Marit Eikås Thorsen, psykisk helse; Elisabeth Ekrem, psykisk helse; Marianne Stuestøl Vrabel, Nygård barnehage; Olaug Nakkestad, Lyngdalsheimen; Otlaug Skribeland, Plankontoret og Anne Gry Dehli, Lyngdalsheimen (de to siste ikke til stede).

Her følger navnene på de som i 2016 gikk over i pensjonistenes rekker, og som ble formelt takket av under arrangementet i Lyngdal kulturhus:

Torunn Ertzeid, Lyngdalsheimen; Tone Heiseldal, Berge barneskole; Kåre Nilsen, Lyngdal ungdomsskole; Anne Kaeth Amundsen, psykisk helse; Kjell Opofte, Tekniske tjenester; Linda O. Jakobsen, enhetsleder Nygård barnehage; Aamund Heiseldal, enhetsleder Lyngdal ungdomsskole; Wenche Westmoen, Nygård barnehage; Reidun Tordis Egenes, Nygård barnehage; Unni Risholt, Plankontoret; Solbjørg Skoland, Tekniske tjenester; Randi Sandal, Lyngdalsheimen; Rønnaug Eide Skogbakken, Lyngdalsheimen; Liv Færøyvik Dammen, Lyngdalsheimen; Hanne A. Jahnsen, Lyngdalsheimen; Aina Signy Lien, Lyngdalsheimen; Ruth Ellionor Eikeland, Hjemmebasert omsorg; Lisbeth Bækkelund, Hjemmebasert omsorg; Anne Elise Karlsen, Hjemmebasert omsorg; Randi Tobiassen, Kvås skole; Sigrun Olufsen, psykisk helse; Kjell Aase, Voksenopplæringen og Alfhild Bringsjord, plan og økonomi (de tre siste ikke til stede).

Tekst og foto: Ole Aa. Brattfjord

Bilde av pensjonistene som ble hedret

Bilde av medarbeidere med 25 års fartstid i Lyngdal kommune

Bilde av skuespiller Helge Jordal med lyngdalslua