Ungdomsrådet har hatt sin første samling

Den nye kommunens første ungdomsråd har hatt sitt første møte.

UNG HISTORIE: Mandag 20. januar var en solid flokk unge og engasjerte mennesker samlet under kommunestyresalens tak på Lyngdal rådhus. På agendaen sto valg av leder og nestleder, samt valg av medlem til det politiske utvalget for barn og oppvekst. Ungdomsrådet, som består av elevrådsrepresentaner fra skolene i kommunen, diskuterte også søppelsortering i offentlige bygg.

Ordfører Jan Kristensen deltok på dette møtet, og det samme gjorde folkehelsekoordinator Linn Ø. Gyland. Hun orienterte om ungdata-undersøkelsen.

Frida Rugland Falkum ble valgt til leder av Lyngdal ungdomsråd for perioden våren 2020 og skoleåret 2020/2021, mens Jordy Lokhurst ble valgt til nestleder.

Frida Rugland Falkum - utsnitt.jpg
Leder Frida Rugland Falkum. Foto: Ann Karin Fuglestad

Som medlem og varamedlem til utvalg for barn og oppvekst falt valget på Lill Amanda Dubland Søvde som fast medlem, og Naomi Skoland som varamedlem.

Når det kom til punktet om søppelsortering samlet ungdomsrådet seg om disse punktene som innspill til Lyngdal kommune:

• Det skal kildesorteres ved alle offentlige bygg og parker i kommunen.
  • Det skal sorteres i følgende kategorier: Papir, plast, mat, glass/metall, rest.
  • På skolene bør det være en egen beholder også for pant (som elevene kan bruke som felleskasse og tiltak på egen skole).
  • Søppeldunkene må merkes svært godt.
  • Det bør være informasjon ved/på dunkene om hva som skal sorteres hvor.
  • Det må informeres godt – både til innbyggere, ansatte og elever på at dette skal gjøres.
  • Bevisstgjøring av lærere og ledere om at dette er viktig. Kan gjerne være strengere.

Dette er ungdomsrådet

Lill Amanda Dubland Søvde (Rocky Fritidsklubb) Oskar Ravn
Maria Dragland (Ungdommens fylkesting) Peder Mjølhus Omland
DSC_6323 ungdomsrådet.jpg