Minner om kriterier for korona-testing

Stor pågang av unødige korona-henvendelser gjør at de som er syke og virkelig trenger legehjelp har problemer med å komme gjennom på telefon til legevakt og fastlegekontor.

Legetjenesten anmoder publikum på det sterkeste om å ikke å ringe legevakten dersom du ikke er syk.

De som er syke og virkelig trenger legehjelp, har problemer med å komme gjennom på telefon til legevakt og fastlegekontor. Dette på grunn av mange henvendelser om korona.

Det meldes om stor pågang av henvendelser fra personer som ønsker å bli testet. Men som tidligere presisert testes det kun på bakgrunn av symptomer, og helse- og omsorgsarbeidere prioriteres.

Kriteriene for testing følger Folkehelseinstituttets testkriterier for korona-virus, som primært handler om å beskytte risikogruppene og redusere belastningen på helsetjenesten.

Personer uten symptomer på akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller kortpustethet testes ikke.

Testkriterier FHI

Dersom du lurer på noe om korona, finnes all informasjon på nettsiden til Folkehelseinstituttet.

www.fhi.no

Eventuelt kan du ringe informasjonstelefonen til FHI på 815 55 015.

De kommunale hjemmesidene oppdateres også jevnlig.

Korona-telefon

Flekkefjord interkommunale legevakt (dekker kommunene Flekkefjord, Lund, Lyngdal, Kvinesdal og Hægebostad) har sammen med legevakten i Sirdal og Farsund etablert en korona-telefon.

Personer som ringer legevakten med spørsmål om korona bes ringe dette nummeret i stedet:  38 32 65 17.

Er du syk, ring for avtale

Personer med luftveissymptomer skal IKKE møte opp på legevakten. Alle må ringe først for vurdering og prioritering.

Dersom det haster kan legevakten kontaktes på 116 117.

Sist endret: 24.03.2020