Ut på tur i nye Lyngdal

Nå har du muligheten til å bli enda bedre kjent i din nye kommune, og i tillegg bli premiert for det!

Dersom du etter 31. desember 2019 skal bestige den høyeste toppen i Lyngdal kommune, nytter det ikke lenger å ta turen opp til Kaldåsknipa (504 moh.). Da må du legge turen til Ørnemyrfjellet, som med sine 578 meter over havet rager høyest av alle toppene i den nye kommunen. Fjelltoppen ligger nord for Øvre Flottorp i Grindheim, i området Heddehei, og er ett av turmålene i prosjektet «Ut på tur i nye Lyngdal». Underveis til Ørnemyrfjellet passeres også sporene etter det i sin tid lokalhistoriske industrieventyret «Undalens molybdengruver».

Så er du glad i å gå på tur, eller trenger et påskudd for å komme deg opp av godstolen, kan du nå kombinere dette med å bli enda bedre kjent i den nye kommunen din. «Ut på tur i nye Lyngdal kommune» er et samarbeidsprosjekt mellom arbeidsgruppen for nytt kommunevåpen, Lister friluftsråd og Friluftsrådet for Lindesnesregionen.

Turmålene finner du i informasjonsfolderen som i oktober 2018 ble sendt rundt til alle husstander i Audnedal og Lyngdal. Denne er også klippekort. For på hvert av de tolv turmålene er det utplassert en klippetang. Og dersom du gjennomfører alle de tolv anbefalte turene fra hav til hei i nye Lyngdal kommune kan du være med i trekning av premier. For å bli premiert må du nemlig ha samlet klipp fra alle de tolv turmålene, og levert klippekortet innen 1. november 2019.

Klippekortet kan leveres på Lyngdal kulturhus eller på servicekontorene i Audnedal og Lyngdal kommune.

Vær oppmerksom på at turene er av varierende vanskelighetsgrad. Det er heller ikke alle turmålene som har oppmerkede løyper, så ta for sikkerhets skyld alltid med deg kart og kompass når du begir deg ut i terrenget.

Via lenkene under kan du laste opp turkart, finne andre fine turforslag og bli bedre kjent med friluftsrådene.

Lenke til godtur.no (kart)

Lenke til Lister friluftsråd

Lenke til Friluftsrådet for Lindesnesregionen

Ekstra turfoldere får du her:

• Servicekontoret Audnedal kommune
  • Servicekontoret Lyngdal kommune
  • Lyngdal turistkontor (kulturhuset / biblioteket)
  • Og på nærbutikken i Korshamn, Kvås, Konsmo og Byremo + Grindheim mek.

Da gjenstår det bare å ønske god tur og gode opplevelser i nye Lyngdal kommune!

Illustrasjonen viser framsiden til den nye ut på tur-folderen

Sist oppdatert: 01. november 2018