Vær forberedt på ny runde med snøfall

Kommende døgn kan det falle mellom 25 og 50 cm snø. Agder Energi Nett opplyser at feilretting kan ta tid.

Beredskapskoordinator i Agder Energi Nett, Leif Helge Skjelbred-Lahn, opplyser til Lyngdal kommune onsdag ettermiddag at abonnenter som nå rammes av nye strømutfall må være forberedt på at feilrettingen kan ta tid.

– Vi er forberedt på at kommende døgn kan bli nok en stor påkjenning for linjenettet, og våre montører må i stor grad ta seg fram på truger under krevende forhold for å drive feilsøk og feilretting. Derfor må kunder som rammes av strømutfall være forberedt på at feilrettingen kan ta tid, sier Skjelbred-Lahn.

Obs-varsel

Meteorologisk institutt sendte onsdag ettermiddag ut følgende obs-varsel for 14. og 15. februar:

Onsdag og torsdag mye vind og lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge. Torsdag store nedbørmengder i Vest-Agder og lokalt vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold.

Vest-Agder:

Torsdag vil store nedbørmengder og temperatur nær 0 grader lokalt gi vanskelige kjøreforhold.

Fjellet i Sør-Norge:

Fra onsdag ettermiddag vil sterk vind med snø og snøfokk gi lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet. Mest nedbør ventes fra torsdag morgen. I vestlige områder ventes liten og kan hende full storm fra onsdag kveld og frem til torsdag ettermiddag.

Tenk egenberedskap

Lyngdal kommune oppfordrer sine innbyggere til å ta forholdsregler for å være best mulig rustet dersom de rammes av langvarige strømutfall. Det vil for eksempel være lurt å til enhver tid ha en sats med stearinlys, fyrtøy, lommelykter, batterier mv tilgjengelig. Sørg for å topplade mobiltelefoner, nettbrett og annet elektronisk utstyr som krever lading. Ha også i tankene at drikke er viktigere enn mat!

Tips til god egenberedskap finner du via lenken under.

Lenke til infoside beredskap

Info om brøyting

Tekniske tjenester har en klar målsetting om at veier, gater, gang/sykkelstier skal være godt fremkommelige også vinterstid, men ber publikum ha forståelse for at kommunens brøytemannskaper nødvendigvis ikke kan være alle steder samtidig. Kommunen har 12 brøyteroder som hver er på mellom 10 og 20 kilometer. Det vil derfor ta tid før mannskapene kommer gjennom alt. Vær tålmodig.

Som trafikant har man også selv et ansvar etter vegtrafikkloven om å sko seg etter forholdene. Ved større nedbørsmengder eller ved snøsmelting må det påregnes vanskelige kjøreforhold. Vi minner derfor om å følge med på værmeldinger dersom du bor på et sted med vanskelige bakker. Det vil kanskje være lurt å finne en alternativ parkering dersom du er avhengig av å komme ut med bilen.

Viktig å tenke på ved snøfall:

• at du har brodder for hånden dersom du er litt "usikker på glatta"
  • at du tenker igjennom hvor du parkerer – benytt gjerne andre parkeringsplasser dersom du har vanskelige bakker opp eller ned til boligen din
  • at du har strøsand tilgjengelig. Det er også smart å ha en liten spade i bilen til bruk for å hente sand i strøkasser
  • at du er ute i god tid – det er ikke sikkert vi rekker å åpne adkomstveien tidsnok
    • For at brøytemannskapene skal komme fram og veien skal bli brøytet skikkelig, er det viktig at biler i størst mulig grad parkeres på privat grunn. Dette er svært viktig i områder med smale adkomst-/boligveier.
    • Eiere av hus eller grunn mot offentlig sted skal strø fortau utenfor eiendommen når det er glatt. Huseier har også plikt til å skuffe tak og til å sikre mot takras.
    • Snø fra brøyting som blir lagt inn på privat eiendom og avkjørsler er du er selv ansvarlig for å fjerne.
    • Du kan ikke legge snø på offentlig vei eller fortau.
    • Du må fjerne vegetasjon på egen grunn som henger ut i kjørebane eller fortau og som dermed er farlig for trafikksikkerheten og til hinder for brøytemannskapene.

Via lenken under kan du lese mer om Lyngdal kommunes retningslinjer for strøing og brøyting.

Lenke til infoside strøing og brøyting

Sist oppdatert: 14. februar 2018