Viktig om matsmitte og hygiene

Det er påvist salmonella i Lyngdal. Her er viktig informasjon for å forebygge smitte.

Oppkast, kvalme, diaré, magesmerter eller feber er symptomer som kan skyldes bakterier eller virus i mat eller drikke. Dersom flere blir syke etter å ha spist samme mat, er sjansene store for at maten kan være årsaken. Via lenken under finner du gode råd for å forebygge matsmitte, og tips til god og viktig hygiene.

Lenke til Matportalen.no

Selv om du ikke finner det nødvendig å kontakte lege, bør du likevel varsle Mattilsynet hvis du tror du er blitt syk av maten eller drikkevannet. Mattilsynet vil alltid vurdere om det er nødvendig å ta prøver av maten eller av stedet der den ble kjøpt. Ta vare på rester og emballasje fra maten du mener å ha blitt syk av, slik at Mattilsynet får mulighet til å ta prøver.

Mattilsynet varsler også kommunelegen som eventuelt vil organisere arbeidet med å finne smittekilden dersom flere er blitt syke samtidig.

Matttilsynet kan kontaktes på telefon 22 40 00 00, eller per epost via lenken under.

Lenke til varsel Mattilsynet

Sist oppdatert: 21. februar 2019