Hyttefolk

Informasjon

Et parti fra et hyttefelt langs en fjord i Lyngdal kommune.Lyngdal er i utvikling og har stor vekst innen fritidsboliger. Kommunen ønsker å legge best mulig til rette for at dette skal fortsette. Lyngdal kommune har rundt 10.000 ”hytteinnbyggere” fordelt på over 2000 hytter og fritidsboliger og rundt 1000 campingvognplasser.

Stor bruk av hyttene og fritidsboligene har stor betydning for næringsliv og aktivitetsbedrifter i kommunen.

Denne siden er opprettet for å bedre informasjon og service for deg som kommer til Lyngdal som "hytteinnbygger".

Hytterenovasjon

I Lyngdal kommune er det plassert containere rundt i nærhet av hyttefelt og på sentrale steder. Containerne er låst og hytteeiere må skrive under en avtale for å få utlevert nøkkel. Oversikt over utplasserte hyttecontainere finner du via lenken under:

Lenke til sortere.no

Skal du bygge?

Dersom du har behov for å gjøre endringer, bygge ut, bygge en terrasse, bod eller lignende på din fritidseiendom, har vi laget en side om temaet som vi har kalt "Skal du bygge".

Lenke til siden "Skal du bygge?"

Vann og kloakk

Er din hytte tilknyttet offentlig vann og kloakknett gjelder samme regler og regulativ som for fastboende. Det er påbudt med vannmåler i Lyngdal kommune.

Lenke til informasjonsside om vannmåler

Lenke til tjenestebeskrivelsen om vannforsyning og drikkevann

Lenke til tjenestebeskrivelsen om vann og avløp - tilkobling

Hva skjer i Lyngdal?

Sørlandsbadet i Lyngdal i badet i lav sol  Lyngdal har et aktivt kulturliv. Lyngdal Kultursenter er et eget foretak som driver blant annet Lyngdal Kulturhus som ligger sentralt i Lyngdal sentrum med bibliotek, kino og scene.

Lyngdal har store muligheter for aktivt friluftsliv. Turistinformasjonen kan gi tips og informasjon om opplevelser i Lyngdal.

Kvåsfossen ligger ca. 15 km fra Lyngdal sentrum og er en av Sørlandets største fosser, med et fall på 36 meter. En spektakulær laksetrapp åpnet 4. august 2014. Du kan lese mer om attraksjonen på hjemmesiden til Kvåsfossen, samt følge Kvåsfossen Naturopplevelser på facebook.

Sørlandsbadet med sitt unike bad-, velvære- og treningssenter som ligger vakkert til ved Rosfjorden, har åpent alle dager med gode muligheter for trening og aktivitet. Sørlandsbadet arrangerer jevnlig konkurranser og happeninger.

Lyngdal har en aktiv handelsstandsforening (Lyngdal Markedsforening) som med jevne mellomrom legger til rette for møteplasser gjennom arrangement for både unge og eldre. Markedsforeningen har utviklet egen kalender som forteller om hva som skjer i Lyngdal.

Har du båt og ønsker båtplass fast eller ønsker du å leie for en kortere periode, må du henvende deg til Lyngdal Båtforening. De har eget klubbhus i Agnefest og egen nettside med kontaktinformasjon.

Vekst i Lyngdal

Vekst i Lyngdal er kommunens "arm" inn mot næringsliv og turisme. Hyttefolk er en gruppe som Vekst i Lyngdal ønsker å tilrettelegge for. Du finner mer informasjon om hyttefolk på deres hjemmeside.

Lenke til Vekst i Lyngdal

Bilder fra Lyngdal

Hytter langs Rosfjorden i Lyngdal kommuneParti fra Korshamn i Lyngdal kommuneSmåbåthavn innerst i Rosfjorden i Lyngdal kommuneParti fra Epledalen i LyngdalPersoner ser utover Rosforden fra toppen av utsiktspunktet "Månen" i Lyngdal kommune.

Sist oppdatert: 04. oktober 2017