Lyngdal kultursenter

Informasjon

Lyngdal kultursenter KF er et kommunalt foretak som er ansvarlig for å drive kulturhuset, i tillegg til å ivareta ansvarsområdene som tradisjonelt har vært lagt til kulturetaten i Lyngdal kommune. Daglig leder av foretaket er Jan Seland, som også er kultursjef.

Lyngdal kultursenter har et politisk valgt styre som ledes av Kirsti Tønnessen. Lyngdal kommunestyre er foretakets øverste myndighet.

I tillegg til å drive Lyngdal kulturhus som inkluderer scene, kino, flerbrukssaler og bibliotek, arbeider kultursenteret med følgende områder:

Idrett, barne- og ungdomsarbeid, museum, friluftsliv, og andre oppgaver som naturlig hører hjemme i en kulturetat.

Du finner mer informasjon om alle disse ansvarsområdene på kultursenterets nettside.

Lenke til kultursenterets hjemmeside

Bilder

Utsikt over fjord med strand, kaianlegg og båter i opplag.Lagkaptein for jenter klasse 14 mottat pokal fra Norges landslagskaptein i fotball under Lyngal Cup 2014.Stort lysende juletre på rådhusplassen i Lyngdal sentrum like utenfor kultusenteret.Blomstrende blåveis. Perkanlegg med benk og trær og gammel hvit skolebygning i bekgrunnen.

Kulturkontor

Lyngdal kulturkontor har sine lokaler i 3. etasje i kulturhuset. I tillegg til å drive Lyngdal kulturhus har kulturkontoret følgende ansvarsområder: Barne- og ungdomsarbeid, idrett, tur- og friluftsliv, Klokkergården bygdetun og kunstformidling.

Kulturkontoret har også ansvar for utleie av Sælør skole. Alle er velkommen til å besøke oss i våre åpningstider som er mandag-fredag kl 10-15. 

Lenke til kultursenterets side for barne- og ungdomsarbeid
Lenke til kultursenterets side for idrett
Lenke til kultursenterets side for tur- og friluftsliv
Lenke til kultursenterets side for Klokkergården bygdetun

Kino

Lyngdal kino har 2 saler med totalt 280 sitteplasser. Begge våre saler har god komfort, god lyd- og bildekvalitet. Salene er tilrettelagt for funksjonshemmede. Salene er digitalisert. Lyngdal kino har en moderne kinokiosk som er plassert ved hovedinngangen av bygget, med kort avstand til alle salene.

Lyngdal kino er lokalisert i Lyngdal kulturhus og hadde sin første kinovisning 19. april 2004. Lyngdal kulturhus ble offisielt åpnet 10. mai 2004. Kinoen har visninger 6 dager i uken (ikke mandag).

Lenke til kinoprogram

Lyngdal Filmklubb tilbyr visning hver 14. dag i Skreli Amfi. Filmklubben er i vekst og har pr. i dag et snitt på 25 medlemmer på hver visning. Dette er langt over gjennomsnittet i landet, og Lyngdal Filmklubb regnes som en av landets største og beste filmklubber! Filmklubben ble i 2011 kåret til årets filmklubb av Norsk Filmklubbforbund.

Filmklubben har eget program for hvert semester. Mer informasjon finner du på kulturhusets nettside.

Lenke til kulturhusets nettside

Scene

Kulturhuset har et variert og spennende sceneprogram. Konserter, teater, show med mere.

Lenke til sceneprogrammet i Lyngdal kulturhus

Bibliotek

Lyngdal bibliotek ligger i et stort, lyst lokale og er blitt en møteplass. Biblioteket er åpent 44 timer i uka.
Biblioteket låner ut bøker, lydbøker, film, musikk, tidsskrifter, språkkurs og CD-ROM spill. Alt gratis. Mer informasjon finner du på kultursenterets nettside.

Lenke til bibliotekets nettside

Museum

Klokkergården bygdetun forvaltes av Lyngdal Kultursenter KF. Bygdetunet med dets bygninger representerer på ulike måter viktige deler av Lyngdals historie.

Lenke til nettside for Klokkergården bygdetun

Utleie

Lyngdal kulturhus har en rekke flotte lokaler, som egner seg til selskaper eller konferanser. Kulturhuset har scene/saler til konserter og teater, samt møte- og øvelsesrom.

Sælør skole er et gammelt skolehus som ligger i flotte omgivelser nesten ytterst i Lyngdals skjærgård. Kulturkontoret er ansvarlig for utleie av huset, som kan leies av alle som er interesserte.

Mer informasjon finner du på kulturhusets nettside.

Lenke til kulturhusets side for utleie

Sist oppdatert: 17. november 2015
Lyngdal kultursenter

Besøksadresse:

Grøndokka 4
4580 Lyngdal

Telefon: 38 33 40 40

Kontaktperson: Jan Seland

Tittel: Kultursjef

Telefon: 38 33 40 42 / 404 14 610