Åpner helsehuset og Mulighetsrommet

Tirsdag 6. juni inviterer virksomhetsleder Anne Sanden Kvinen, hennes medarbeidere og mange frivillige hjelpere til åpent helsehus. I tillegg blir det offisiell åpning både av ny flott pergola og av det nye Mulighetsrommet.

Tirsdag 6. juni inviterer virksomhetsleder Anne Sanden Kvinen, hennes medarbeidere og mange frivillige hjelpere til åpent helsehus. I tillegg blir det offisiell åpning både av ny flott pergola og av det nye Mulighetsrommet.

Da dreier det seg ikke om begrepet mulighetsrommet, men et fysisk rom på Lyngdal helsehus som de har døpt Mulighetsrommet.

– Dette er rett og slett en utstiling av det meste som tilbys av ulike tekniske hjelpemidler. Et rom stappfullt av velferdsteknologi og smarte løsninger, forteller Anne Sanden Kvinen entusiastisk, og understreker dette med å demonstrere en liten gummidings som er kjekk å ha når man skal ta øyedråper. Den legges over øyet, og har en åpning for pipetten. Det er nemlig langt fra all velferdsteknologi som handler om elektroniske dingser.

Anne Sanden Kvinen med øyedråpedings
Mye enklere å ta øyedråper med denne smarte dingsen. Anne Sanden Kvinen demonstrerer.

– Se for eksempel denne, sier Kvinen og finner en fram en metallbøyle som hun fører inn gjennom et av knapphullene i blazeren sin. Med den kan hun ta tak i knappen og dra den på plass i knapphullet.

– Dette med finmotorikk blir ofte en utfordring når man blir eldre. Da er sånne hjelpemidler som dette utrolig kjekke, sier hun.

Anne Sanden Kvinen er virksomhetsleder for Institusjon og hjemmetjenester i Lyngdal kommune, og sånn sett «daglig leder» på Lyngdal helsehus. Tirsdag 6. juni inviterer hun ikke bare alle interesserte lyngdøler til åpent helsehus, men også til offisiell åpning av det nevnte Mulighetsrommet.

Anne Sanden Kvinen i Mulighetsrommet
Det nye Mulighetsrommet på Lyngdal helsehus er proppfullt av hjelpemidler og velferdsteknologi.

– Dette er ikke en salgsutstilling. Utstyret må folk kjøpe andre steder. Tanken med Mulighetsrommet er å vise fram et bredt utvalg av alt det som finnes av ulike hjelpemidler som kan bidra til å gjøre hverdagen enklere for eldre og andre med ulike behov for assistanse. Og det finnes mye mer enn de fleste aner av smarte hverdagshjelpere. Se denne for eksempel, sier hun og løfter opp en dings man kan smøre seg selv på ryggen med. Noe å tenke på for alle strandløver og -løvinner som ikke har med eget smøreteam.

Anne Sanden Kvinen i den nye pergolaen
Denne flotte pergolaen er gitt i gave til helsehuset fra Livsglede for eldre, og skal offisielt innvies under den åpne dagen tirsdag 6. juni.

Det er ingen spesiell målgruppe for åpen dag på helsehuset. Dette er ifølge Kvinen for absolutt alle som måtte ha lyst til å ta turen innom. Og de har mye på programmet. I tillegg til offisiell åpning av det nye Mulighetsrommet, i regi av ordfører Jan Kristensen, blir det også offisiell åpning og innvielse av en flott pergola, som har fått sin plass på takterassen i 4.etasje. Gitt i gave fra Livsglede for eldre. Det blir konserter, ulike aktiviterer både ute og inne, uhøytidelige og morsomme konkurranser, og selvsagt skal både vaffeljern og kaffemaskiner få kjørt seg gjennom dagen. Kafeen i 1. etasje holder også åpent for matservering gjennom hele dagen.

I tillegg inviteres det til to fagseminarer. Tema for disse er demens og framtidsfullmakt. Til seminaret om framtidsfullmakt er det egen påmelding. Se lenke til påmeldingsskjema nederst på siden, eller under nedtrekksmenyen med programmet.

Anne Sanden Kvinen foran Lyngdal helsehus
Tirsdag 6. juni inviterer virksomhetsleder Anne Sanden Kvinen til åpent Lyngdal helsehus.

– Åpen dag på helsehuset har selvsagt faglige sider, blant annet seminarene og Mulighetsrommet, men dette er også et tiltak for hyggelig samvær og møte mellom mennesker, sier Anne Sanden Kvinen.

Flere frivillige deltar for å få gjennomført arrangementet. Herunder Livsglede for eldre, Hverdagshjelpen og Røde Kors. For å nevne noen.

Åpen dag på helsehuet er ifølge Kvinen for alle, og det foreløpige programmet for dagen kan du se i nedtrekksmenyen under.

Program for åpen dag på helsehuset
 • Kl. 11.00: Åpning av dagen - konsert med Morgan Lee Lehne
 • Fra Kl. 11.00: Gratis vafler og kaffe ved hovedinngangen
 • Kl. 11.00 til 13.00: Trim, aktiviteter med fysioterapeutene, boccia, inne- og uteaktiviteter
 • Kl. 12.00: Offisiell åpning av Mulighetsrommet (rom B4.18) ved ordfører Jan Kristensen. Dette feires med kake
 • Kl. 13.00: Offisiell åpning av pergola solbeskyttelse – gave fra Livsglede for eldre - på takterrasse i 4. etasje. Dette feires med kake
 • Kl. 11.30 og 13.00: Seminar om demens, kommunikasjon mm. Drop-in, ingen påmelding. Dette er i møterom Ørnemyrfjellet i 4. etasje 
 • Kl. 16.00: Konsert med køntrisanger Diddi Velle (bildet) fra Mandal. Hun har på kort tid gjort seg bemerket med sin stemmeprakt. Diddi synger eldre køntri. En musikksjanger som treffer både unge og eldre tilhørere.
  Bilde av artisten Diddi Velle
 • Kl. 14.00 og 18.00: To seminarer om framtidsfullmakt i regi av Sparebanken Sør, egen påmelding til dette. Bruk lenken under:
  Lenke: Påmelding seminar framtidsfullmakt
  Seminaret blir i 1. etasje, møterom Lygna / Epledal / Ågedal

Annet:

 • Kantinen er åpen fra kl. 12
 • Tavle for «Hva er viktig for deg» – lapper i fellesområdet
 • Brannvesenet sør kommer med stand, med tema «Trygg hjemme» og forebyggende tiltak
 • Veteranbiler, med tilbud om turer klokken 14 og 18
 • Presentasjon av Mulighetsrommet for velferdsteknologi fra kl. 12 og gjennom dagen
 • Gratis lunsj til ansatte og frivillige fra kl. 12
 • Hyggelig fellessamvær for beboere og pårørende
 • HLF Lister kommer med stand, for test av hørsel og informasjon
 • Stand med Lifebag

Tirsdag 6. juni markeres den nasjonale «Hva er viktig for deg»-dagen i regi av KS, Kommunesektorens organisasjon. Det kan du lese mer om via lenken under.

Lenke: «Hva er viktig for deg»-dagen

Det er takket være en ekstrabevilgning fra det politiske utvalget for helse og velferd som gjør at virksomheten for Institusjon og hjemmetjenester denne gangen kan gjøre litt mer ut av dagen enn de tidligere har pleid. Pengene er ubrukte statlige midler fra det såkalte SIO-prosjektet, som nå er avviklet.

Tirsdag 13. juni inviteres det også til sommerfest i hagen til Byremo omsorgssenter. Det arrangementet kan du lese mer om via lenken under.

Lenke: Grillfest og vårslipp på Byremo

Anne Sanden Kvinen ved dørskiltet til Mulighetsrommet
Anne Sanden Kvinen gleder seg til å åpne døren inn til Mulighetsrommet for både beboere og besøkende til Lyngdal helsehus.
Bildetelefon
Velferdsteknologi er mye mer enn moderne digitale hjelpemidler. Men det er også det.

Påmelding til seminar

For å melde deg på til Sparebanken Sørs seminar om framtidsfullmakt, benytter du skjemaet som du finner via knappelenken under.

Lenke: Påmelding seminar framtidsfullmakt

Sist endret: 08.04.2024