Konsmo skole har «gledinguke», og stiller opp for bygda

Er du bosatt i Konsmo, og trenger en praktisk håndsrekning? Ta kontakt med Konsmo skole, som igjen har satt av en hel uke til å stille opp for nærmiljøet sitt.

Er du bosatt i Konsmo, og trenger en praktisk håndsrekning? Ta kontakt med Konsmo skole, som igjen har satt av en hel uke til å stille opp for nærmiljøet sitt.

På Konsmo skole kaller de det for «gledinguke», og i uke 20 trår de til igjen. Fra mandag 12. mai til fredag 16. mai, dagen før dagen, står elever og personale til tjeneste for sine sambygdinger.
 
– Dette er en uke der både elever og ansatte har ulike aktiviteter som ikke bare er til glede for de som er på skolen, men også til glede for folk i bygda vår, sier rektor ved Konsmo skole, Kate E. V. Berrefjord.

I forkant av «gledinguka» oppfordrer skolen alle i nærmiljøet som trenger hjelp til noe om å melde fra. Det kan eksempelvis være arbeidsoppgaver i hagen, i huset, hjelp til innkjøp eller annet som elevene sammen med skolens ansatte kan bidra med en time eller to i løpet av uka.
 
– Ikke nøl med å ta kontakt. Vurderes oppgaven som for stor, gir vi tilbakemelding om det, sier Berrefjord.
 
  • Ønsker du å benytte deg av dette flotte tilbudet fra skolen oppfordres du til å ta kontakt så snart som mulig, og helst senest innen mandag 5. mai. Dette for at skoen skal få tid til å planlegge og organisere oppgavene.
Frivilligsentralen ved Jorunn Flottorp bistår skolen med å ta imot og koordinere henvendelsene, og er ditt kontaktpunkt dersom du ønsker å benytte deg av tilbudet.
 
Jorunn treffer du på telefon 945 30 938, eller på epost via lenken under:
 
 

 

– Vi ønsker at lokalmiljøet i enda større grad skal bli en del av skoledagen vår, og at vi kan få elevene til å se og føle at de er til nytte for andre. Det er i tråd med folkehelse- og livsmestringsmålene i læreplanen, i tillegg til at denne typen engasjement bidrar til økt forståelse rundt viktigheten av medborgerskap, sier rektor Kate E. V. Berrefjord.

På skolen er «gledinguka» blitt arangert både vår og høst. En høstmorgen sto alle lærerne ute i skolegården med tente fakler da elevene kom til skolen. Det var både lys og varme i høstmørket. Det er også blitt arrangert turdager, der noen klasser har hatt i oppdrag å lage mat til de andre. Elever har blitt oppfordret til å skrive positive hilsener til hverandre, og en gang ble alle ble oppfordret til å gå med gøyale hodeplagg. Det er blitt spilt musikk ute i friminuttene, og timer er gjort om til «annerledes»-timer. For å nevne noe. «Gledinguka» har tatt mange former gjennom de årene den er blitt arrangert.

Konsmo skole med nabolag
Vårens «gledinguke» på Konsmo skole skal også denne gangen la seg merke i nærmiljøet.
Foto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune

Sist endret: 29.04.2025