Før kommunestyremøtet torsdag 8. mai er både de folkevalgte og administrasjonen invitert med på tur langs nye E39 mellom Herdal og Røyskår. Ettersom det meste av nye-veien går i tunnel, kan man allerede før turen konkludere med at kommuneledelsen vil bli bergtatt.
Ny E39 gjennom Lyngdal er nemlig spesiell på den måten at kun 2,5 kilometer av den rundt 10 kilometer lange strekningen er vei i dagen. Resten er to lange tunneler og ikke minst det majestetiske brospennet 70 meter over Lygna ved Kvelland. De to tunnelene er Kålåstunnelen på 2,7 kilometer, og Rossåstunnelen på 3,4 kilometer.
Det er Nye Veier som inviterer på busstur, for å vise fram det nye veianlegget for kommuneledelsen. Befaringen starter med felles avgang fra Lyngdal rådhus kl. 14. Den formelle møtestarten for kveldens kommunestyre er kl. 16.30. Da starter også sendingen på Kommune-TV. Den finner du via lenken under.
Blant de politiske sakene som kommunestyret skal behandle senere samme dagen er også en sak om bompenger på strekningen E 39 Herdal til Røyskår. I saksframlegget uttrykker kommunedirektøren sterk bekymring rundt konsekvensene av å innføre bompengeinnkreving før hele strekningen fra Mandal er ferdigstilt, og innstiller på at kommunestyret skal be Stortinget om å utsette innkrevingen av bompenger inntil hele veistrekket er ferdigstilt og åpnet for trafikk. Dette for å sikre at trafikantene får et helhetlig tilbud som forsvarer innkreving av bompenger.

Andre politiske saker på dagsorden er krav om lovlighetskontroll av kommunestyrets sak 021/2025, som gjaldt bevilling til salg av alkoholholdig drikk ved Nærbutikken Korshamn, gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse for elever på 10 trinnet og selskapsetablering knyttet til kjernekraft. For å nevne noen av de mange sakene.
- Hele saklisten finner du i Kommune-TV. Se mer om det under menypunktet praktisk informasjon om Kommune-TV under bildene fra E39. Eller du kan laste møteinnkaling med sakliste ned her: Lenke til politisk møtekalender
Møtet torsdag 8. mai starter med orienteringer. Først ut er Siri Syrstad fra foreningen Frimat Lyngdal. Hun skal orientere om matutdeling i kommunen. Frimat har som formål å hjelpe kristne menigheter og forsamlinger til å bli mer diakonale gjennom å etablere matutdelinger som hjelper medmennesker i nærmiljøet, samt bidrar til å redusere matsvinn i Norge.
Deretter blir det en orientering om aktuelt fra Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL) v/ Lars Tjelland.
I tillegg skal ordføreren ha sin faste orientering til kommunestyret.
Behandlingen av de politiske sakene er ventet å starte opp ca. kl. 17.20

Dronefoto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune.

Dronefoto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune.

Dronefoto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune.

Dronefoto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune.

Dronefoto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune.

Dronefoto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune.

Dronefoto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune.
Litt praktisk informasjon om Kommune-TV
Sånn finner du saksdokumentene
Velg kameravinkel selv
I menylinjen under TV-bildet kan du velge mellom tre kameravinkler. Det er «Podiet», som filmer mot talerstolen, mens kameravinkelen «Salen» viser hele møterommet.
Dersom det underveis i et møte vises ting på lerret, og du ønsker å få dette opp på din egen skjerm, velger du kameraet som heter «Projektor». Dette kameraet er kun aktivt når projektoren er slått på. Hvis du opplever at det ikke er signal på dette kameraet, kan du alternativt følge presentasjonene ved å velge kameraet som heter «Podiet».
De redigerte opptakene fra møtene finner du senere i arkivet på Kommune-TV.
I dette arkivet kan du i menyen til venstre sortere på kategorier. Er det bestemte saker du er på jakt etter fra tidligere møter, er søkefunksjonen et godt verktøy å benytte.
- Opptak fra formannskap og kommunestyre arkiveres i fire år
- Opptak fra utvalgsmøter beholdes i arkivet i 100 dager
Enkelte opptak vurderes å ha såpass stor arkivmessig og/eller historisk verdi, at de beholdes utover fire år/100 dager. Disse opptakene er markert med *
Om redigering
Alle opptak fra politiske møter redigeres før publisering i TV-arkivet. Det innebærer at pauser og annen dødtid klippes bort, samt at starttidspunktene for hver enkelt sak er korrekt satt, slik at du som seer enkelt kan navigere til den eller de sakene du er interessert i å se. Utover det er opptakene identisk med direktesendingen.