Veterinærvakten er et viktig og godt tilbud. Men husk at dette er en beredskapstjeneste som skal brukes kun ved akutt sykdom eller alvorlige skader på dyr.
– Det er mye trøkk på veterinærene våre nå, og derfor er det viktig at folk vet når det er riktig å bruke denne vakttjenesten, sier Birte Usland, landbruksrådgiver i Lyngdal kommune.
Veterinærvakten er kun for akutt hjelp utenfor ordinær arbeidstid. Det vil si mellom kl. 16 og 08 på hverdager. I helger og på helligdager er tjenesten døgnåpen.
På dagtid i ukedagene (kl. 08 til 16) kontakter du din lokale veterinær for alle typer henvendelser.
Bruk veterinærvakten riktig, slik at den er tilgjengelig når den virkelig trengs.
Du skal kun ringe veterinærvakten dersom det gjelder:
- Livstruende skader
- Akutt sykdom
- Når dyret trenger øyeblikkelig hjelp
Veterinærvakten er en førstehjelpstjeneste, og den betjenes av veterinærer som rykker ut hjemmefra når de trengs. Ringer du vakttelefonen på natten, så vekker du noen som sover.
Veterinærvakten kan gi akutt behandling, utføre enkel diagnostikk, og vurdere om dyret må henvises videre til større klinikker.
Lenken under tar deg til en informasjonsfilm om veterinærvakten.

Ved ikke-akutte tilfeller, som kløe, halthet, små sår, mageproblemer mv., skal du vente til neste virkedag og kontakte din faste veterinær.
Vakttjenesten dekker alle typer dyr, det være seg produksjonsdyr, kjæledyr og hest.
Husk at du som dyreeier er økonomisk ansvarlig for behandlingen av syke eller skadde dyr. Dette gjelder uansett om det er snakk om produksjonsdyr, kjæledyr eller hest. Behandling av skadet vilt er derimot gratis.
Har du akutt behov for veterinær?
Spør vår samtalerobot Kommune-Kari om veterinærvakt, og hun henter fram kontaktinformasjonen for deg. Du finner ellers mer informasjon om veterinærvakten, og utvidet kontaktinformasjon om andre tjenester knyttet til dyrevelferd, via knappelenken under: